Season Finals

De ontknoping van de topsportcompetities in het softbal vindt dit jaar plaats in Haarlem. Olympia Haarlem is aangewezen als gastheer van de vierde editie van de Season Finals.

De Promotie/Degradatiewedstrijden en de Holland Series van de Golden League worden, na de succesvolle vorige edities, ook nu in één weekeinde gehouden. Dat gebeurt op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018 tijdens de Season Finals. Dit jaar worden de Holland Series wederom beslist in een best-of-three. Ook de Promotie/Degradatie van en naar de Golden en Silver League wordt in een best-of-three serie beslist.

Plaatsingsronde
Een week eerder wordt de plaatsingsronde gehouden voor de Season Finals. Deze wedstrijden worden gespeeld op de accommodaties van de nummers één en nummer twee uit de reguliere competitie van de Golden League.

Titelverdediger
Hiermee krijgt Fysio Expert Olympia Haarlem de kans om op eigen veld de nationale titel te verdedigen. De regerend kampioen won vorig jaar in Moergestel tijdens de derde editie van de Season Finals de eindstrijd van Sparks Haarlem en pakte zo de eerste titel uit de historie van de vereniging. De eerste twee edities van de Season Finals werden georganiseerd in Hoofddorp en bij Sparks in Haarlem. Beide edities werden gewonnen door Sparks Haarlem.

Speelschema

Zaterdag 13 oktober 2018
11.00 uur Promotie/Degradatie Silver League/Eerste klasse Game 1
13.30 uur Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 1
16.00 uur Promotie/Degradatie Silver League/Eerste klasse Game 2
18.30 uur Holland Series Game 1
Zondag 14 oktober 2018
11.00 uur Promotie/Degradatie Silver League/Eerste Klasse Game 3 *
13.30 uur Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 2
16.00 uur Holland Series Game 2
Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 3 **
18.30 uur Holland Series Game 3 *

* Indien noodzakelijk
** Indien noodzakelijk, als Game 3 van de Holland Series niet doorgaat, wordt deze wedstrijd gespeeld om 18.30 uur.