Olympisch kwalificatietoernooi Women’s Fastpitch

Het Olympisch kwalificatietoernooi voor Europa en Afrika wordt van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 juli 2019 gehouden in Utrecht. Voor dit toernooi kunnen de twee beste Afrikaanse teams en de zes sterkste Europese teams zich plaatsen.

Het Europees/Afrikaanse toernooi is één van de drie Olympische kwalificatietoernooien die toegang bieden tot de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Voor het toernooi in Utrecht hebben Botswana en Zuid-Afrika zich reeds geplaats en kan Nederland zich tijdens het Europees Kampioenschap, van 30 juni t/m 6 juli in Ostrava (Tsjechië), plaatsen door bij de eerste zes in de rangschikking te eindigen. De winnaar van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Utrecht plaatst zich voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Utrecht worden verschillende side-events georganiseerd.

Softbal against Cancer Jeugdclinic

De KNBSB organiseert samen met ‘Softbal Against Cancer’ tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi Softbal in Utrecht een Softbal Jeugdclinic voor maximaal 50 speelsters van 8 t/m 15 jaar. Deze clinic vindt plaats op woensdag 24 juli 2019 van 14.00 tot 17.00 uur. Aansluitend aan de clinic wordt samen met de speelsters van het Nederlands Softbalteam een groepsfoto gemaakt en kunnen de deelnemers de speelsters van het Nederlands team zien spelen tijdens hun tweede wedstrijd van het toernooi. En als klap op de vuurpijl mogen vier speelsters, in de leeftijd 13-15 jaar (worden tijdens de dag gekozen), bat-girl zijn tijdens de wedstrijd van Nederland. De kosten voor de clinic bedragen € 12,50, inclusief de dagkaart om de wedstrijd(en) te kunnen bijwonen. Je kunt voor 5 euro een extra kaart bestellen (€ 17,50) als je iemand wilt meenemen (bijvoorbeeld je vader of moeder). Schrijf je dan snel in via de webshop, want VOL=VOL! De inschrijving sluit op vrijdag 12 juli (of bij 50 deelnemers).

Direct naar:

Programma:

De loting vindt plaats op 10 juli. Daarna wordt het wedstrijdprogramma gepubliceerd.