Kosterink presenteert EK selectie U18

Door: Seb Visser Categorie: Actueel, EKU18, Nieuws 2021
Team Kingdom of the Netherlands reist met o.a. 10 speelsters van het U16 team dat in 2019 Europees Kampioen werd af naar Praag voor het EK U18.
Foto: © Grega Valancic

Team Kingdom of the Netherlands U18 speelt van 19 tot en met 24 juli het EK Softbal U18 in Praag, Tsjechië. Voor dit toernooi heeft bondscoach Saskia Kosterink de beschikking over 16 van de grootste softbaltalenten van Nederland. Zij strijdt tijdens dit toernooi met haar team voor de eerste Europese titel voor Oranje in deze leeftijdsklasse sinds 2014, toen in Rosmalen voor het laatst gewonnen werd.

Aan het EK in Praag doen 15 teams mee, waaronder twee van de drie laatste winnaars Tsjechië en Italië. De grote ontbrekende winnaar van de afgelopen jaren is Groot-Brittannië. De Europees Kampioen van 2016 is, net als Ierland – de nummer twee van van de vorige editie, niet aanwezig.

In de strijd om de Europese titel zal het Koninkrijksteam zich dus voornamelijk moeten meten met het thuisland Tsjechië en aartsrivaal Italië. Het wedstrijdschema en de pouleindeling zijn door de ESF nog niet bekendgemaakt, maar we weten wel met welke selectie Oranje afreist naar Praag.

In die selectie zitten onder meer 10 speelsters die in 2019 met Oranje nog het EK U16 wonnen!

Pitchers
Esmee Ames
Lisa Brink
Lauren Heijnsdijk
Robin Verhagen
Yala Zwakman

Catchers
Sietske Drijvers
Tenley Boersma
Yarah Zuiver

Infield/Outfield
Amy Felix
Bente Zwanenburg
Else-Fieke de Boer
Julia Kwakernaak
Nazira Charles
Reganied Franka
Renske Tellekamp
Sanne van der Putten
Sarah Evers

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen