Nieuw speeldata EK Softbal bekend

Door: Seb Visser Categorie: Actueel, Dames softbal, EK dames, Nieuws 2020
Nederland tijdens de openingsceremonie van het EK van vorig jaar.
Nederland tijdens de openingsceremonie van het EK van 2019.
Foto: © Fred Versluis

De European Softball Federation heeft op woensdag de nieuwe speeldata voor het EK Softbal bekendgemaakt. Het toernooi dat in de Friuli Venezia Giulia regio gespeeld wordt, werd dit jaar vanwege het coronavirus uitgesteld naar 2021. De startdatum voor het toernooi is 27 juni.

Het 22ste EK Softbal vindt dus plaats in Italië, waar Team Kingdom of the Netherlands in 2017 haar laatste Europese titel pakte. In de zomer van 2021 krijgt de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan de kans om de titel terug te pakken van de Italianen, die vorig jaar in Ostrava in de finale met 3-2 te sterk waren.

De opzet van het toernooi, die de ESF voor 2020 had bepaald, blijft staan. Dat betekent dat de top-8 van het voorgaande EK zich al geplaatst weet voor de zogenaamde Super Round (de tweede poulefase van het EK). De dertien overige deelnemers strijden voorafgaand daaraan om de overgebleven plekken in die Super Round. Op welke speeldag de Super Round begint, is nog niet duidelijk.

Van de eerste 21 Europese Kampioenschappen won het Koninkrijksteam er 10.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen