Bill Arce Award voor Saskia Kosterink

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2020
Saskia Kosterink (links) tijdens het EK in 2020 in gesprek met speelster Rebecca Soumeru.
Saskia Kosterink (links) tijdens het EK in 2020 in gesprek met speelster Rebecca Soumeru.
Foto: © Fred Versluis

Talentcoach Saskia Kosterink is winnaar geworden van de Bill Arce Award. Ze is daarmee de eerste softbalcoach die deze onderscheiding ontvangt. De 36-jarige Kosterink kreeg de onderscheiding van de KNBBSB voor onder meer haar werk als coach voor de nationale softbalploeg en de nationale jeugdselecties.

De Bill Arce Award werd in 2011 in het leven geroepen voor de meest talentvolle coach. De prijs werd hierna uitgereikt aan negen verschillende honkbalcoaches, waaronder Evert-Jan ’t Hoen en Eugene Kingsale. Vorig jaar ging de prijs naar Sharnol Adriana.

Kosterink is nu de eerste softbalcoach geworden die de Bill Arce Award heeft gewonnen. Kosterink is behalve als talentcoach softbal ook actief als bondscoach voor de nationale U18-selectie. Verder is zij assistent-coach bij het Nederlands Koninkrijksteam, hoofdcoach CTO softbal en adviseur van de softbalacademies.

Juryrapport

“Saskia is met een stormachtige ontwikkeling in het vak van coachen bezig. Tegenwoordig is zij niet meer weg te denken uit de gehele softbaltop”, luidt het juryrapport. “Niets is Saskia teveel. En ze groeit elke dag naar een hoger niveau.”

Kosterink was blij met de prijs. “Het geeft me heel veel voldoening om de talenten te helpen hun droom waar te maken”, vertelt ze. “Als ik daar maar een klein stukje aan kan bijdragen, dan is dat ontzettend gaaf om te doen. Als die meiden dan via een college uiteindelijk weer terugkomen bij het Nederlands team, dan geeft me dat ontzettend veel voldoening.”

De uitreiking van de Bill Arce Award vond online plaats en kun je via onderstaande video terugkijken.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen