Nieuwe datum voor wereldkampioenschap

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2020, WK heren 2022

Het wereldkampioenschap softbal voor mannen wordt van 19 tot en met 27 februari 2022 gehouden. In overleg met gastheer Nieuw-Zeeland heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) deze nieuwe datum vastgesteld. De wedstrijden om de wereldtitel worden gespeeld in het ELE Rosedale Park in Auckland.

Met dit besluit wordt het WK softbal voor mannen met een jaar uitgesteld. Aanvankelijk zou het toernooi van 20 tot 28 februari 2021 in Auckland worden gespeeld. Omdat door de coronacrisis de kwalificatietoernooien niet konden worden gespeeld, besloot de WBSC anderhalve maand geleden het WK uit te stellen.

Nu is besloten om het toernooi een jaar later dan de oorspronkelijke datum te houden. Het negendaagse toernooi start op zaterdag 19 februari 2022. De finale wordt gespeeld op zondag 27 februari. Daarmee keert het WK na negen jaar weer terug op het ELE Rosedale Park. In 2013 was Nederland één van de zestien deelnemers in Auckland. Met één overwinning eindigde Oranje op een veertiende plaats.

Europees kampioenschap

De beste twaalf teams van de wereld nemen deel aan het WK. Europa wordt vertegenwoordigd door twee teams. Deze twee teams kunnen zich kwalificeren tijdens het Europees kampioenschap, dat volgend jaar van 21 tot en met 26 juni wordt gehouden in het Tsjechische Ledenice.

Argentinië is de regerend wereldkampioen. De Argentijnse softballers bereikten vorig jaar in het Tsjechische Praag voor het eerst in de historie de WK-finale en versloegen in die eindstrijd Japan met 3-2. Zevenvoudig wereldkampioen Nieuw-Zeeland eindigde verrassend op een vierde plaats en krijgt in 2022 in eigen huis de kans op revanche.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen