WBSC stelt wereldkampioenschappen uit

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2020, WK U18
Het WK U18 is één van de toernooien die zijn uitgesteld.
Het WK U18 is één van de toernooien die zijn uitgesteld.
Foto: © Grega Valancic

Terwijl de mondiale sportwereld gebukt gaat onder de coronacrisis, heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) vandaag besloten om drie wereldkampioenschappen uit te stellen. De WBSC hoopt de toernooien op een later moment in het jaar alsnog te kunnen houden.

De wereldkampioenschappen die door de WBSC zijn afgelast zijn het wereldkampioenschap softbal voor speelsters van 18 jaar en jonger en twee honkbalkampioenschappen: het WK voor vrouwen en het WK voor spelers van 15 jaar en jonger.

De eerste editie van het U18 wereldkampioenschap zou van 23 tot en met 30 augustus worden gehouden op het Villa María del Triunfo Sports Complex in hoofdstad Lima (Peru). Nederland verdiende vorig jaar een WK-ticket met haar Europese titel tijdens het EK U16 in Zagreb.

Na een videoconferentie met de betrokken partijen heeft de WBSC vandaag besloten om de drie wereldkampioenschappen tot nader order uit te stellen. De komende weken bekijkt de wereldhonkbal- en softbalbond de mogelijkheden om de toernooien nog wel dit jaar te houden.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen