Start seizoen Golden League uitgesteld

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Golden League, Nieuws 2020
De honkbal- en softbalcompetities in Nederland worden tot in ieder geval 27 april uitgesteld.
De honkbal- en softbalcompetities in Nederland worden tot in ieder geval 27 april uitgesteld.
Foto: © Fred Versluis

De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft vandaag bekendgemaakt dat de start van het nieuwe seizoen in de Golden League door het coronavirus wordt uitgesteld. De competitie start in ieder geval niet voor maandag 27 april.

Door de maatregelen rondom de coronacrisis zijn momenteel alle sportclubs en sportvelden noodgedwongen gesloten. Dit is door de regering op zondag 15 maart bekendgemaakt en geldt tot en met maandag 6 april. Ook zijn samenkomsten verboden. Hierdoor ligt de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de clubs uit de Nederlandse Golden League stil.

De start van de competitie stond op het programma voor zaterdag 18 april. De KNBSB wil alle teams in ieder geval drie weken de tijd geven om wedstrijdfit te worden. Om die reden start de competitie op z’n vroegst drie weken nadat de maatregelen van de regering voor sportclubs zijn opgeheven.

Aangescherpt

Vandaag heeft de regering de maatregelen aangescherpt. Hierdoor zijn samenkomsten zelfs niet meer toegestaan tot 1 juni. Vooralsnog geldt deze strengere maatregel niet voor de sluiting van sportclubs. Als dit in de komende dagen verandert, kan dat betekenen dat de competitie zelfs niet start voor maandag 22 juni.

Wat er gebeurt met de wedstrijden die worden afgelast, wordt door de KNBSB besloten als definitief bekend is op welke dag de competitie kan starten. De mogelijkheid wordt opengehouden om de competitie in een andere vorm te starten.
Ook alle andere honkbal- en softbalcompetities in Nederland zijn door de KNBSB uitgesteld zolang de maatregelen van de regering van kracht blijven.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen