Oefenwedstrijden geschrapt door coronacrisis

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Golden League, Nieuws 2020
Foto: © Rob Jelsma

In navolging van maatregelen in andere landen, is nu ook de start van de oefenperiode voor de clubs uit de Golden League grotendeels stilgelegd. De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft vandaag bekendgemaakt dat er geen oefenwedstrijden worden gespeeld tot en met 31 maart.

Het besluit van de KNBSB heeft betrekking op alle oefenwedstrijden waarbij officials van de bond worden ingezet. Daarnaast is het advies aan verenigingen door het hele land om ook andere oefenwedstrijden af te gelasten of uit te stellen. De verwachting is dat de meeste clubs uit de Golden League dit advies zullen overnemen.

Met deze maatregel volgt de KNBSB het advies van de regering, het RIVM en NOC*NSF. De sportkoepel adviseerde eerder haar leden om alle clubbijeenkomsten, waaronder sportwedstrijden en trainingswedstrijden, tot en met 31 maart af te gelasten.

Inmiddels heeft de organisatie van het JCJ Mastenbroektoernooi, dat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 april op het programma stond, besloten om het evenement af te gelasten. Het Jan de Wit Toernooi, dat een week later in Haarlem wordt gehouden, staat nog wel op het programma. De eerste wedstrijden in de Golden League worden vooralsnog gespeeld op zaterdag 18 april.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen