Uitstekend debuut Voortman in Taiwan

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Internationaal, Nieuws 2019
Eva Voortman werd winnend pitcher in haar eerste twee profwedstrijden in Taiwan.
Eva Voortman werd winnend pitcher in haar eerste twee profwedstrijden in Taiwan.

Eva Voortman heeft een uitstekend debuut gemaakt in de Taiwan Professional Women’s Softball League (TPWSL). De 26-jarige Nederlandse international gooide zowel gisteren als vandaag een complete wedstrijd voor regerend kampioen Caesar Warriors en werd na haar tweede winst vandaag uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

De 26-jarige Voortman reisde deze week af naar Taiwan en meldde zich vrijdag voor het eerst bij haar nieuwe club. Een dag later mocht ze, als eerste Nederlandse speelster, haar debuut al maken in de Taiwanese profcompetitie, die de afgelopen drie weken stil lag in verband met deelname van de nationale Taiwanese softbalploeg aan het Olympisch kwalificatietoernooi voor Azië en Oceanië.

Ondanks de jetlag begon Voortman (9-7-2-0) in het Wan-Shou Baseball Stadium in Taichung City indrukwekkend aan haar wedstrijd tegen XinLiWang Lion, op dat moment nog de nummer twee uit het klassement. Ze haalde met haar pitches snelheden van honderd kilometer per uur. In de eerste inning moest ze nog wel een punt toestaan, maar hierna kreeg Voortman vat op haar tegenstandsters en gaf ze geen punten meer weg. Voortman gooide zeven innings en schakelde negen tegenstandsters uit met drie slag. Ze stond slechts twee honkslagen toe. Via twee runs in de vijfde inning trok Caesar Warriors de winst naar zich toe.

Meest Waardevolle Speelster

Vandaag keerde Voortman terug op de plaat voor Caesar Warriors in de wedstrijd tegen nummer vijf ChiaNan Eagles. Opnieuw bleek de Nederlandse pitcher onbespeelbaar. Ditmaal stond Voortman op weg naar haar tweede overwinning zelfs geen enkel punt toe. In de 4-0 shut-out kwam Voortman (6-3-4-0) nu tot zes keer drie slag. Ze kreeg vier honkslagen tegen, terwijl haar eigen ploeg acht hits produceerde. Caesar Warriors scoorde twee runs in de tweede inning. Door punten in de derde en zevende inning kwam de 4-0 eindstand op het scorebord. De winst leverde Voortman na afloop van de wedstrijd bovendien de prijs op voor de Meest Waardevolle Speelster van het duel.

Door de dubbele overwinning dit weekeinde is Caesar Warriors opgeklommen naar de tweede plaats met vier punten achterstand op koploopster New Century Wasps. Titelverdediger Caesar Warriors speelt nog vijf wedstrijden in de reguliere competitie, die af wordt gesloten op 3 november. Hierna start de ploeg van Eva Voortman zeer waarschijnlijk aan de halve finales. Sinds de start van de Taiwan Professional Women’s Softball League in 2016 bereikte Caesar Warriors in alle jaren de finale en werd het eerste kampioenschap veroverd in 2018.

企業女子壘球聯賽 凱撒勇士強投洋將Eva初登板

奧運資格賽後戰鬥再開的企業女壘,凱撒勇士的荷蘭國家隊強投Eva Maria Petronella Voortman正式亮相!擁有歐、美、日各層級賽事經歷的Eva,戴上特製的投手頭盔,克服時差調整的問題,在企業聯賽投出漂亮的首秀。目前壓軸登場的【台產鬥犬vs福添福嘉南鷹】之戰,兩位國家隊主戰投手林盈馨、杜雅婷同場較勁,鎖定FOX體育二台/體育台官網的現場直播。(轉播連結:https://ppt.cc/fsYIRx )更多相關報導與精采影片,鎖定FOX體育台官網企業女壘專區及今晚的世界體育中心。企業女子壘球聯賽凱撒勇士女子壘球隊

Geplaatst door FOX體育台 op Zaterdag 5 oktober 2019

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen