Rombley naar landskampioen Quick Amersfoort

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2019
Danny Rombley maakt voor Quick Amersfoort zijn debuut in de hoogste softbalcompetitie.
Danny Rombley maakt voor Quick Amersfoort zijn debuut in de hoogste softbalcompetitie.
Foto: © Quick Amersfoort

Danny Rombley keert terug als speler op het veld. De 39-jarige oud-international zette vorig jaar februari een punt achter zijn spelerscarrière, maar keert nu als softballer terug. Rombley is één van de drie nieuwe aanwinsten van landskampioen Quick Amersfoort.

In dienst van HCAW (1997), Twins (1998), Kinheim (2005-2009), Neptunus (2010), UVV (2011-2012), Hoofddorp Pioniers (2013-2014) en Amsterdam Pirates (2016-2017) werd Danny Rombley één van de meest belangrijke spelers uit de honkbal hoofdklasse. Daarnaast nam hij met het Nederlands team deel aan alle grote toernooien.

Rombley speelde in totaal 210 interlands en nam deel aan onder meer de Olympische Spelen en de World Baseball Classic. In 2011 werd hij met Oranje wereldkampioen. Vorig jaar februari kondigde Rombley aan per direct zijn carrière te beëindigen.

Debuut

Afgelopen weekeinde keerde Rombley terug op het veld toen hij zijn debuut maakte voor de softbalploeg van Quick Amersfoort tijdens het Keistadtoernooi. De 39-jarige buitenvelder is nu ook voor het nieuwe seizoen aan de selectie toegevoegd. Hij is daarmee één van de drie nieuwkomers bij de landskampioen uit Amersfoort.

Tijdens het door Quick zelf georganiseerde Keistadtoernooi eindigde de gastheer achter het Tsjechische Paintbusters Most en het Nederlands team op een derde plaats. In de strijd om de derde positie werd met 8-3 gewonnen van de nationale ploeg van Duitsland. Tijdens het toernooi maakte niet alleen Rombley zijn debuut voor Quick Amersfoort, maar speelde ook Myron Juaquin voor het eerst mee. Hij komt over van de honkbaltak van Quick Amersfoort.

Beste slagman

De derde nieuwkomer is Enrique Javier. Hij komt over van het Belgische Brasschaat Braves. Javier maakt bovendien deel uit van het Nederlands team, dat zich momenteel voorbereidt op het wereldkampioenschap. Tijdens het Keistadtoernooi in Amersfoort speelde Javier eveneens mee met Oranje.

In het verleden speelde de veteraan al voor verschillende clubs in Nederland. In het seizoen 2007 werd hij zelfs uitgeroepen tot beste slagman in de hoofdklasse heren softbal. Zijn meest recente internationale clubsucces behaalde Javier twee jaar geleden, toen hij met Brasschaat Braves winnaar werd van de Europese Super Cup.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen