Drie debutanten in Super 6 selectie Oranje

Door: Seb Visser Categorie: Actueel, Dames softbal, Nieuws 2018, Super 6
Nederland U19 wist niet nog een tweede keer te winnen van Italië.
Onaisha Franka (midden, 7) en Feline Poot (uiterst links, 24) zijn twee van de drie debutanten in de Super 6 selectie van Oranje.
Foto: © Petra Mwaro

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal neemt van 18 tot en met 23 september deel aan de Super 6 Baseball and Softball in de Haarlemmermeer. Het team zal aantreden met drie debutanten: Feline Poot, Onaïsha Franka en Cindy van der Zanden.

De 18-jarige Poot en 19-jarige Franka komen in de Golden League uit voor Sparks Haarlem en speelden eerder deze zomer al het EK met zowel Oranje U19 als Oranje U22. Van der Zanden (25) speelt voor Roef! uit Moergestel en maakte net als Franka en Poot in mei van dit jaar al deel uit van de selectie van het Koninkrijksteam dat het toen in eigen land opnam tegen het Amerikaanse profteam USSSA Pride. Tijdens de Super 6 kunnen deze drie speelsters hun officiële interlanddebuut maken.

Voor de Super 6 wordt de coaching staf van Oranje uitgebreid met twee zeer ervaren en succesvolle coaches. De Amerikaanse Connie Clark (52) en Michelle Gromacki (54) completeren een staf die verder bestaat uit Saskia Kosterink en Bart Hanegraaff. Clark heeft een prachtige staat van dienst in het Amerikaanse softbal. Zij was 23 jaar lang hoofdcoach bij Texas en bereikte vijf keer de College World Series. Gromacki was 13 jaar hoofdcoach bij Cal State Fullerton en is sinds 2001 in verschillende rollen betrokken geweest bij het Amerikaanse nationale team.

Terugkeer

Aan de selectie voor de Super 6 Baseball and Softball is ook Karin Tuk toegevoegd. De slagvrouw met de meeste homeruns aller tijden in de Golden League moest het WK in augustus vanwege een blessure nog aan zich voorbij laten gaan, maar keert in Hoofddorp terug in de selectie van Team Kingdom of the Netherlands.

Heb jij nog geen kaarten voor de Super 6? Elke avond speelt Team Kingdom of the Netherlands om 18.00u en om 19.30u krijg je als toetje ook nog eens een topwedstrijd van de honkballende collega’s voorgeschoteld! Kaarten koop je via www.super6baseballsoftball.com/tickets

De volledige selectie

VoornaamAchternaamPositie
IlonaAndringaPitcher
LisaHopPitcher
MarjoleinMerkxPitcher
RebeccaSoumeruPitcher
EvaVoortmanPitcher / Outfield
DinetOostingCatcher / Infield
KarinTukCatcher
LauraWissinkCatcher
VirginieAnneveldInfield
Maximevan DalenInfield
OnaishaFrankaInfield
FelinePootInfield
Jessievan AalstOutfield
BrendaBeersOutfield
WiesLigtvoetOutfield
ChantalVersluisOutfield
Cindyvan der ZandenOutfield

 

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen