Nieuwe structuur voor wereldkampioenschappen

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2018
Feline Poot in actie voor het Nederlands team tijdens het WK voor junioren in 2017.
Feline Poot in actie voor het Nederlands team tijdens het WK voor junioren in 2017.

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft gisteren tijdens de tweede dag van de bijeenkomst van de wereldhonkbal- en softbalbond een voorstel voor een nieuwe structuur van de wereldkampioenschappen softbal aangenomen. Hiermee komen er in de toekomst meer mondiale kampioenschappen voor jeugdspelers.

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst van het bestuur van de WBSC in de Franse hoofdstad Parijs werd gisteren onder meer gesproken over de wereldkampioenschappen softbal. Die bestaan bij zowel de dames als heren momenteel uit twee categorieën: één WK voor A-teams en een wereldkampioenschap voor junioren. Het WK voor junioren werd vorige maand al omgedoopt tot een WK voor spelers van negentien jaar en jonger.

Voor het honkbal zijn de wereldkampioenschappen momenteel opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er WK’s voor U12, U15, U18 en U23. Voor het softbal wordt deze structuur nu ook overgenomen. Door de herstructurering van de leeftijdscategorieën wordt het WK U19 met ingang van 2020 een WK U18. De veranderingen gelden voor zowel dames als heren softbal.

Het eerste en meteen ook laatste wereldkampioenschap voor speelsters van negentien jaar en jonger wordt volgend jaar gehouden in Irvine (Californië). Een jaar later volgt het WK U18. Vorige maand werden door de WBSC al verschillende andere veranderingen aangenomen, waaronder het einde van de open inschrijving, de aanwijzing van continentale kwalificatietoernooien en een vaste aantal toegangsbewijzen per continent.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen