Prijzen voor softbalsters Nederlandse clubs

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Nieuws 2017, WEC
Vicky McFarland werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.
Vicky McFarland werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.
Foto: © Fred Versluis

Drie speelsters van de Nederlandse deelnemers aan de European Premiere Cup hebben na afloop van de door het Italiaanse Bussolengo gewonnen finale een individuele prijs ontvangen. Vicky McFarland werd in het Noordersportpark in Haarlem uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

Vicky McFarland en Danielle Bonnet zorgden op de slotdag van de European Premiere Cup voor een nog groter succes voor Terrasvogels. Nadat de nummer drie uit de Golden League al voor het eerst sinds 1999 weer een tweede plaats had bemachtigd in het belangrijkste Europese clubtoernooi, mochten MacFarland en Bonnet een persoonlijke prijs in ontvangst nemen.

Vicky McFarland, de Amerikaanse binnenveldster die dit seizoen voor Munich-Haar Disciples uitkomt in de Duitse Bundesliga, sloeg voor Terrasvogels met twaalf hits maar liefst dertien punten over de thuisplaat. Het meeste van alle speelsters. Negen van die binnengeslagen punten behaalde ze met twee uit op het scorebord. Bovendien sloeg ze één van de negen homeruns dit toernooi. Daarnaast bleef ze dit hele toernooi ongeslagen. Dat was voldoende om de belangrijkste individuele prijs van de Premiere Cup te ontvangen.

Beste slagvrouw

Haar ploeggenoot Bonnet werd uitgeroepen tot beste pitcher. De Amerikaanse troef van Terrasvogels stond in 27 innings slechts vier punten toe (1.04). Daarnaast kwam ze tot vijftien keer drie slag en won ze vijf van de zeven wedstrijden waarin ze uitkwam. Ze verloor deze week geen enkel duel.

De onderscheiding voor de beste slagvrouw ging naar Anne Blaauwgeers. In negen wedstrijden kwam de speelster van Sparks Haarlem tot een slaggemiddelde van .548. Ze leidde het toernooi in honkslagen (17).

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen