Tex Town Tigers kiest voor nieuwe hoofdcoach

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Golden League, Nieuws 2017
Petra van Heijst is teruggekeerd bij Tex Town Tigers.
Petra van Heijst is teruggekeerd bij Tex Town Tigers.
Foto: © Fred Versluis

Na 32 wedstrijden heeft Tex Town Tigers besloten afscheid te nemen van hoofdcoach Jaap Braakman. Als vervanger is oud-international Petra van Heijst bereid gevonden met de club uit Enschede het seizoen af te maken. Tex Town Tigers staat momenteel op een vijfde plaats in de Golden League.

Braakman werd vorig jaar november gepresenteerd als vervanger van Stanley Kock. Onder leiding van de voormalig Jong Oranje-coach bleven de resultaten in Enschede echter uit. Met nog twee wedstrijden te gaan, moet Tex Town Tigers vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling.

Met het aantrekken van Petra van Heijst hoopt de Enschedese club het tij nog te kunnen keren. “Het besluit om van coach te wisselen is nooit makkelijk”, laat Tex Town Tigers in een verklaring weten. “Echter leek het TTT het beste om met een andere coach, met een andere frisse insteek de laatste competitieronde in te gaan.”

Play-Offs

In die laatste speelronde van de reguliere competitie speelt Tex Town Tigers op zaterdag 2 september nog twee wedstrijden tegen Roef! De promovendus heeft een voorsprong van twee punten. Van Heijst moet bij haar debuut als hoofdcoach tweemaal winnen om alsnog de Play-Offs te kunnen bereiken.

De oud-international, die in 2008 deelnam aan de Olympische Spelen in Beijing, is geen onbekende in Enschede. Behalve dat Van Heijst voor Tex Town Tigers in 2003 als speelster in de hoofdklasse debuteerde, was ze vorig seizoen in Enschede nog actief als assistent-coach.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen