Remmers naar nationaal collegekampioenschap

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Internationaal, Nieuws 2017
Britt Remmers won met haar ploeg de titel tijdens het NJCAA Region 24 Tournament.
Britt Remmers won met haar ploeg de titel tijdens het NJCAA Region 24 Tournament.

Britt Remmers heeft zich met Lake Land College geplaatst voor het 2017 NJCAA Division I Softball Championship, dat later deze maand wordt gehouden in St. George (Utah). Gisteren wonnen de Lady Lakers voor het tweede jaar op rij de regionale kampioenschappen. De twintigjarige Remmers vertrok vorig jaar augustus voor haar eerste collegeseizoen naar de Verenigde Staten.

Lake Land College kende een uitermate goed seizoen, waarin in de reguliere competitie maar liefst 49 van de zestig wedstrijden werden gewonnen. Van de tegenstanders uit het Great Rivers Athletic Conference Championship werd zelfs maar drie keer verloren. Daarmee plaatsten de Lady Lakers zich voor het tweede jaar op rij voor het NJCAA Region 24 Tournament.

Remmers nam deel aan 46 wedstrijden. De buitenveldster, dochter van voormalig hoofdklassesepeler Fred Remmers en oud-international Diana Remmers, kwam daarin tot 31 honkslagen (.307) met negentien binnengeslagen punten. Eerder speelde Remmers voor Twins en Almere’90. Voor het Oosterhoutse Twins maakte zij op 28 augustus 2011 op pas veertienjarige leeftijd haar debuut in de hoofdklasse. In dat jaar werd ze bovendien voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje. Inmiddels maakt Remmers deel uit van de Golden League-selectie van Roef!

Final Four

Ook in het Region 24 Tournament was de als tweede geplaatste ploeg van Britt Remmers een klasse apart. De strijd om het regionale kampioenschap werd al geopend met klinkende overwinningen (11-1 en 13-0) op Frontier Community College, voldoende voor kwalificatie voor de Final Four. Die begon door regen twee dagen later dan gepland. De Lady Lakers vervolgden vervolgens hun strijd op het op het Kaskaskia Softball Field in Centralia (Illinois) met overwinningen op de teams van John A. Logan (5-2) en het als eerste geplaatste Wabash Valley (3-1). In de kampioenwedstrijd werd John A. Logan College opnieuw de tegenstander. Het eerste duel in de dubbele eliminatie ging gisteren met 6-2 verloren, maar Lake Land College herstelde zich en heroverde met een klinkende 19-4 winst op datzelfde John A. Logan alsnog de titel.

Als regionale kampioen heeft Lake Land College zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor het NJCAA Division I Softball Championship. Dit toernooi wordt van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 mei gehouden op het Canyons Complex in St. George (Utah). Het is de zesde keer sinds 2011 dat het softbalteam van Lake Land College de regionale titel heeft opgeëist. Vorig jaar werd de club tijdens de nationale kampioenschappen in de eerste ronde uitgeschakeld door Northeastern Oklahoma A&M.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen