Van Overbeek neemt afscheid als voorzitter ESF

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017
Het nieuwe bestuur van de ESF met onder meer de nieuwe voorzitter Gabriel Waage (vierde van rechts) en Petra Arends (derde van rechts).
Het nieuwe bestuur van de ESF met onder meer de nieuwe voorzitter Gabriel Waage (vierde van rechts) en Petra Arends (derde van rechts).
Foto: © ESF

André van Overbeek heeft vandaag afscheid genomen als voorzitter van de Europese softbalfederatie ESF. De Nederlander vervulde die functie sinds zijn benoeming in 2009. Van Overbeek werd vandaag tijdens het congres van de ESF opgevolgd door Gabriel Waage uit Tsjechië. Petra Arends trad nieuw toe tot het bestuur.

Gabriel Waage werd vandaag in de Servische hoofdstad Belgrado tijdens het congres van de ESF in Belgrado benoemd tot negende voorzitter van de ESF. Hij is de eerste Tsjech in deze functie. De opvolger van Van Overbeek is geen onbekende voor het Europese softbal. Waage is al sinds 2005 verbonden aan de ESF. Sinds 2013 is hij actief als vice-voorzitter. Daarnaast vervult hij diverse andere bestuursfuncties in binnen- en buitenland.

Met de benoeming van Waage is een einde gekomen aan het voorzitterschap van André van Overbeek. De Nederlandse preses werd in 2009 als derde Nederlandse ESF-voorzitter gekozen. Dit jaar kwam zijn tweede termijn ten einde en was Van Overbeek niet meer herkiesbaar. Gabriel Waage was de enige kandidaat om hem op te volgen. Hij werd dan ook unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. De andere Nederlandse voorzitters waren Theo Vleeshouwer (1985-1991) en Jos Gieskens (1995-2003).

Naast de benoeming van de nieuwe voorzitter werd een nieuwe secretaris-generaal, een penningmeester en zes vice-voorzitters gekozen. Voor die laatste functie werd onder meer de Nederlandse Petra Arends en de Italiaanse Daniela Castellani nieuwe benoemd. Arends is momenteel ook bestuurslid topsport softbal bij de honkbal- en softbalbond KNBSB.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen