Van Dusschoten terug in de Golden League

Door: Rogier van Zon Categorie: Actueel, Golden League, Nieuws 2016
Femke van Dusschoten in actie tijdens het wereldkampioenschap van 2014.
Femke van Dusschoten in actie tijdens het wereldkampioenschap van 2014.
Foto: © Rob Jelsma

Na een jaar afwezigheid keert pitcher Femke van Dusschoten terug op het softbalveld. De dertigjarige oud-international maakt voor DSS haar rentree in de Golden League. Haar laatste wedstrijden in de Golden League speelde ze in 2014 voor Terrasvogels uit Santpoort-Zuid.

Het afgelopen seizoen stond Van Dusschoten op het roster van Terrasvogels, maar kwam ze niet in actie. Wel nam ze als pitching-coach voor het Franse nationale team deel aan het wereldkampioenschap in Canada. Frankrijk eindigde tijdens de mondiale titelstrijd op een 23e plaats. In 2014 leidde Van Dusschoten (1.88) de reguliere competitie met strikeouts (106). Met Terrasvogels bereikte ze in dat jaar de Holland Series.

De Haarlemse pitcher speelde eerder ook op het hoogste niveau voor Onze Gezellen en Alcmaria Victrix. Met die laatste club werd ze in 2012 kampioen van Nederland. Verder speelde ze in de Verenigde Staten voor Northwest Florida State College en in Italië voor La Loggia. Met deze Italiaanse club veroverde ze in 2013 de landstitel en speelde ze op 13 september 2015 haar laatste wedstrijd. Tussen 2009 en 2014 kwam ze uit voor het Nederlands softbalteam waarmee ze deelnam aan diverse grote toernooien, waaronder het WK van 2012 en 2014. In 2009 en 2013 werd ze met Oranje Europees kampioen.

Andere nieuwkomers

Inmiddels heeft DSS ook de komst van drie andere speelsters aangekondigd. Van Terrasvogels komt ook Lisa Waasdorp over. Zij kwam afgelopen seizoen in de reguliere competitie tot een slaggemiddelde van .261 met zestien binnengeslagen punten. De buitenveldster leidde haar team in aantal keren vier wijd (19). Met Terrasvogels bereikte ze de Holland Series. Van het Oosterhoutse Twins komt catcher Sophie Bugter, die dit jaar in het reguliere seizoen dertig hits produceerde (.333). Bugter leidde haar team eveneens in aantal keren vier wijd (13), maar ook in onder meer binnengeslagen punten (16) en tweehonkslagen (4).

Andere nieuwkomers zijn buitenveldster Stephanie Ruiter (Olympia Haarlem) en binnenveldster Feline Poot. Ruiter speelde twaalf wedstrijden in de Golden League met een slaggemiddelde van .281. Poot nam in 2012 deel aan de Little League Softball World Series en dit jaar aan de Big League Softball World Series.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen