Quick Amersfoort uitgeroepen tot beste sportploeg

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2016
De softballers van Quick Amersfoort op het podium van theater Flint.
De softballers van Quick Amersfoort op het podium van theater De Flint.
Foto: © Sportgala Amersfoort

De heren softballers van Quick Amersfoort zijn vanavond in theater De Flint in Amersfoort uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar tijdens het Sportgala van de gemeente Amersfoort. De ploeg dankte die prijs aan het winnen van de Europese en nationale titel.

Tijdens de zevende editie van het Sportgala werden de kampioenen van dit jaar uit de gemeente Amersfoort gehuldigd. Daarnaast waren er prijzen voor onder meer de Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Door de vakjury was de heren softbalploeg van Quick Amersfoort genomineerd voor de titel van Sportploeg van het Jaar.

Onder leiding van hoofdcoach Anthony Hosé veroverde Quick Amersfoort afgelopen september als tweede Nederlandse club ooit de Europese ESF Cup. Een maand later werd bovendien de landstitel in de wacht gesleept. Die twee kampioenschappen waren voldoende voor de softballers om vanavond te worden uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Amersfoort. Daarmee versloeg het heren softbalteam zowel de voetballers van vv Hoogland als het estafetteteam van ZPC Amersfoort.

Presentatie

Het was het derde jaar op rij dat de Amersfoortse softbalploeg genomineerd was. Maar in zowel 2014 (tennisteam van Elgeria Alta) als 2015 (zwemselectie van ZPC Amersfoort) greep Quick Amersfoort nog naast de titel van tot beste sportploeg.

In theater De Flint in Amersfoort werden tijdens het Sportgala onder meer de prijzen uitgereikt door burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Hans Buijtelaar. De presentatie vanavond was in handen van Studio Sport-presentator Jeroen Stomphorst. Het Sportgala werd georganiseerd door de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen