DSS verslaat Terrasvogels in Plaatsingsronde

Door: Rogier van Zon Categorie: Golden League, Nieuws 2016
Nathalie Gosewehr sloeg DSS in de tiende inning naar winst tegen Terrasvogels.
Nathalie Gosewehr sloeg DSS in de tiende inning naar winst tegen Terrasvogels.
Foto: © Fred Versluis

DSS heeft in de Plaatsingsronde voor de Holland Series vandaag een overwinning behaald op Terrasvogels, de nummer twee uit de reguliere competitie. Regerend kampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem bleef in haar enige wedstrijd van vandaag ongeslagen. De vier beste teams uit de Golden League spelen tijdens het eerste weekeinde van de Season Finals om de eerste finaleplaats.

Sportpark De Elta in Santpoort-Zuid was vanmiddag het decor voor de eerste speeldag van de Season Finals. De wedstrijden van vandaag en morgen uit de Plaatsingsronde zijn een opmaat voor het tweede speelweekiende van de Season Finals. De winnaar van de Plaatsingsronde plaatst zich morgen direct voor de Holland Series van volgende week zondag 2 oktober. De nummers twee en drie spelen zaterdag 1 oktober nog een Play-Offs.

DSS begon vanmiddag nerveus aan de Season Finals. In de eerste inning van de wedstrijd tegen titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem gooide pitcher Svenja de Lincel al twee wilde worpen en gaf ze vijf vrije lopen weg. Zo kon Sparks Haarlem zonder een honkslag te slaan een 3-0 voorsprong nemen. Onder leiding van Kehli Washington (3 uit 3), Chantal Versluis (2 uit 2) en Karin Tuk (2 uit 2) werd hierna in de daaropvolgende vijf innings een 11-2 overwinning bij elkaar geslagen.

Uitblinker

Kehli Washington wordt op de thuisplaat uitgeschakeld door catcher Lorraine Kieft.
Kehli Washington wordt op de thuisplaat uitgeschakeld door catcher Lorraine Kieft.
Foto: © Fred Versluis

Onder leiding van pitcher Dagmar Bloeming herstelde DSS zich later op de dag. Het verlies tegen Sparks Haarlem werd door de nummer vier van de reguliere competitie weggepoetst met een 3-5 overwinning op Terrasvogels. Nathalie Gosewehr sloeg in de tiende inning met een tweehonkslag twee van de drie Haarlemse punten uit deze slagbeurt binnen om haar ploeg op een beslissende 2-5 voorsprong te brengen. De grootste uitblinker werd echter Bloeming. Zij hield de volledige tien innings stand en kwam tot maar liefst elf strikeouts. Met de pinch-runners op het tweede honk gooide zij in de achtste en negende inning drie strikeouts om Terrasvogels van het scoren af te houden. In de tiende inning scoorde Kimberly Jones na haar honkslag nog wel, maar hield Bloeming met nog eens twee keer drie slag de voorsprong vast.

Terrasvogels was de dag nog begonnen met een 2-0 overwinning op FysioExpert Olympia Haarlem. Lizzie Clarijs had in de eerste inning de score geopend nadat Eva Voortman met volle honken vier wijd had gegooid op Lisa Waasdorp. Twee innings later passeerde ze opnieuw de thuisplaat, maar nu na een hit van Jessie van Aalst. Het bleven de enige punten van de wedstrijd. Winnend pitcher werd Danielle Bonnet (5-3-5-0) , die in de 2-0 shut-out de volledige zeven innings gooide. De Plaatsingsronde voor de Holland Series wordt morgen op het Noordersportpark in Haarlem vervolgd met de laatste drie wedstrijden.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen