Dinet Oosting genomineerd voor titel

Door: Rogier van Zon Categorie: Golden League
Dinet Oosting aan slag tijdens de Homerun Derby.
Dinet Oosting aan slag tijdens de Homerun Derby.
Foto: © Rob Jelsma

International Dinet Oosting is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede  De organisatie heeft de genomineerden voor de  Sportverkiezing van Enschede gisteren bekendgemaakt. De eerste editie van de Sportverkiezing wordt vrijdagavond 30 september gehouden in de Pathmoshal.

De 25-jarige Oosting had een zeer succesvolle zomer. Dit jaar behaalde ze met het nationale softbalteam een historische vierde plaats op het wereldkampioenschap in Canada. Hierna veroverde de softbalster uit Enschede bovendien de European Cup Winner’s Cup met FysioExpert Olympia Haarlem. Tijdens dat toernooi werd Oosting uitgeroepen tot beste slagvrouw.

Recent plaatste zij zich met haar Haarlemse club voor de Season Finals van de Nederlandse Golden League. Eerder deze maand nam Oosting deel aan de All Star Game in Utrecht, waar ze ook één van de vier deelneemsters was aan de Homerun Derby.

Publieksstemmen

Voor de titel van Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede zijn door de vakjury naast Dinet Oosting ook para-dressuuramazone Lotte Krijnsen en triatlete Pien Keulstra genomineerd. Krijnsen won twee bronzen medailles op het Para EK in Deauville. Keulstra werd onder meer Nederlands kampioen wintertriathlon.

Het publiek heeft tot en met 27 september de kans om online zijn stem uit te brengen op de Sportvrouw van het Jaar. De publieksstemmen tellen uiteindelijk voor de helft mee bij de bepaling van de winnaar door de vakjury, die onder meer bestaat uit oud-topsporters Marti ten Kate en Joost Posthuma.

Breng online je stem uit

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen