Nederland U22 wint Europese titel

Door: Rogier van Zon Categorie: Video

Met een 8-0 overwinning op Rusland is het Nederlands team gisteren winnaar geworden van het U22 Europees kampioenschap. De ploeg van manager Mary-Ann Hatt bleef in het Tsjechische Pardubice het gehele toernooi ongeslagen.

De zege in de eindstrijd was de negende overwinning voor Oranje op dit Europees kampioenschap en de derde op titelverdediger Rusland, dat winnaar was geworden van de afgelopen twee edities. Voor de Nederlandse softbalsters was het de eerste deelname aan het EK voor spelers onder de 22 jaar.

Pitcher Lisa Hop (3-3-3-0) gooide het gehele duel, dat vijf innings duurde. De Nederlandse slagploeg kwam tot negen hits. Isa Los en Rachel van Veen (beiden 2 uit 3) sloegen elk twee van de acht Nederlandse punten binnen. Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen